Monday, January 31, 2011

WAaaawWWW!!!Kelantan (The Red Warriors) the JOGHO Piala Sumbangsih!!!

Pukul 8.00 mlm, date 29.1.2011 aku da tercegat dpn tv,yela nk p tgk kat stdium xsempat n mse 2 tgh pokai..hihi..tpkse la tgk dpn tv wlpn rmai yng suh g bg smagat kt hubby tapi sblm b nek flight kul 3 (27.01.11) dh bg lbh dh smgat..hahhaha...wlpn die xmen tp ak ttp bg skongan kt die..hehehe...dgn penuh tawaduk nye dgn tangan memegang remote cntrol...lalu menekan chanel 801 (astro arena) untuk menonton Piala Sumbangsih (Kel lawe Selangor)...wahhHH!!excited giler woooiii....pe yang xexcited nye kelate yang men...negeri kelahiranku!!ummmMM msti korg fikr ak excited sb nk tgk My Mamat men kn...xde mkne nye...hahaha....awl2 ak dh tau yg my hubby xdpt jd 1st 11 sb ropi yang men..yela ak pn tau die msh baru lg...xkn la smudah 2 die leh men...tapi papepn ak brsyukur dpt gk die g sne untuk mnjadi pnumpang d krusi reserved...huhu...yela skurang nye lau die g sne byk yg die leh blja,tgk skill sep2 senior men dgn Red Giants yg kebnyakkan nye adlh STAR!!huhu....yela my hubby muda lagi byk lg yang die kne blaja....aku arap geng2 diorg beri tnjuk ajr kt die...timeksh...hihi

Hahahahah mase yang ditunggu sdh tibe kul 8.45mlm game bermula....awl2 ag ak dh tnye bro ak 'mu agk2 sape meney male ni??'huhu...dgn bangga abe ak jwb ' aku sero slangor meney mugo dio rmai sep2 star!'huhu....tapi dgn rndah dri aku mnjwb ' btl gop 2, tapi klu pkir2 balik kelate leh mene gop sbb ad pjago hk biso supo Apex 2....bkn seney nk bolos'(bolos saja gol itu!!!)hahahahhaha....

Selepas bbrapa minit mnggu akhirnye gol prtama tlh terjaring dgn sepakan penalti MatYo,,,,dgn excited nye smuo family ak bangun!!HOOOOOORRRAAAAYYYYYY GGGOOOLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bagai nk pch rumah ak dbuat nye!!!hahaha...

Masa Berehat....rase cm xsbr je nk tgk yg 2nd half pnye..huhu....

Dgn pnuh sabar mnggu game 2nd half brmula...dgn khusyuk ak tgk tibe2 reff stopkan game..frust tul...huhu....tapi slps bbrapa mnit game bermula kmbali gol yang kedua tercipta slps jaringan Piya2 oh Piya2...Piya2 oh Piya!!hahahah....meme klaz r gol dio....fuhh!!marvelooosss!!!hihi....Dgn hanya bbrapa mnit lg mse untuk reff mniup kan wisel pnamat ak dh bngun tercegat utk mlompat....hahaha....

PPPEEEEEWwwwwwiiitttt!!!!!hahahaha......HHoooorrreeeyyyYYYYYY!!!Kelantan Meney!!!!Gomo Kelate Gomo!!!


Red Giants tlh kalah di tangan Kijang!!!hahhaah...xpe2 t ad turn tuk anda menang!!hahaha....


Untuk Pasukan The Red Warrior...semoga berjaya untuk mnjulang 3piala untuk tahun 2011...InsyALLAH!!Amin....huhu

Tuesday, January 18, 2011

MY LOVE !!MUAHHXX

senyum je...hihihi

 he is my boyfriend!!!!
my love story....mohd abdul aziz ismail is my cinta...saya kenal die dah lame mse 2 umur kami berusia 15thn....mse 2 kami satu kelas,5G2 (SMKPC2)...sbnr nye malu nk cite sbb mse 2 sy yg tergila2kan die a.k.a peminat...ntah dsbbkan ape sy ske kan die pn xtau mgkn die ensem kah??mgkn die baik kah??umm tapi dr pndgan sy die mmg baik, good looking...tp mse 2 xbrpluang la nk ejas sb mse 2 nk konsentret kat stdy kn dh nk PMR...huhu...so, sy wt2 xtau je la...tapi sy ad 3org sahabat yang baik ati n penyayang iaitu yusrina n suhaili...diorg ni ske sgt kna kan aku kt mamat ni....kalau korg nk tau mamat ni pemalu mse skolah dl...xpnh nk tgk die usha ppuan...mgkn sb 2 kot ak ske kt die...hihihi...slps beberapa bln die pn ketahuan yang ak ni ske kt die...die tau sbb si yus dgn sue la pndai2 g hebohkan yg ak ni ske kt die...so, mse 2 pn dh satu klaz dh tau ak ni ske kt die,...hhahahaha...ble ingt balik kelakar lak...yela xmalu ken ppuan nk usha laki..pelik kan...hihi....lps die tau  yang ak ni ske kt die dgn merendah diri nye die berkata2 yang die xsesuai untuk sy sb die byk kkrgan, die miskin...tapi ak xksh smue 2..pe yg ak npk lam dri die adlah kjujuran...ak tau die seorg yang baik...and then bberapa mngu nk exam 2 die cm len je...ak pn xnk r pkse2 die kn,dgn ati yg sdih ak pn apply tuk msk ke skolah teknik...lps exam PMR ak dh xjpe lnsg dgn die....

SELEPAS 5 TAHUN (2008).......
at 7e pdg tembak....'kak ema,mamat mnx no tepon....'hah???dengan terkejut beruk ak pn bg la no fon kt die...tp ak still xprcya y die mnx no fon ak...yang aku knl dl mamat yg pemalu...huhu..yela mnusia msti akan berubah mngikut peredaran mse kn...malam 2 die pn col ak....ak cm xprcaye..mmg giler r...sampai xleh tdo mlm wwwoooiii...mse 2 pn ak xkepnyaan sape2...msh single kraft lagi tau...hahahah...mse ak contact blk dgn mamat 2 ak dk stdy kt poli kok lanas a..k.a politeknik kota bharu dh nk msk 2thn...dlm mse prkenalan 2 byk mslh yg timbul..huhu...ak pnh rse pts ase sb die msh kpnyaan org len...huhu...tp pe yg pasti jdoh kami msh pnjg dan tarikh yg meng'declare'kan kami loving couple ialah 4.9.08....

sepanjang perhubungan kami byk mslh yang kami lalui ialah bercinta jarak jauh...aku dk KB di dk KL....jarang2 je dapat jumpe..yela demi tugas die terpaksa la dk sane kerana dia mengikat kontrak dengan kelab bolasepak KL PLUS Fc...

1st eleven mse lwn kel (19)



Selepas 2thn menahan rindu, dia pulang ke kelantan....aku hepi giler ble dpt tau y plus fc dh ttp team...hahaha...jahat tul ak ni....yela pe yang hepi nye die dh dk dkt dgn aku,msti r epy giler....dalam epy pn ad gak berita yang xbrape best...huhuhu....korg nk tau x pe berite nye??kalau dia xdpt men dgn the red warriors dia nk apply msk pos sb coach mat zan suh die msk pos lau xde team!!huhuhuhu...sgt2 sedih!!!tapi rezeki menyebelahi my mamat apbile die dpt msk the red warriors team ats usaha keras die sdri dan jolokan semangat dari ak..hahha...ak pn nk dpt name gak kn...heheheh....dan skrg sdh sign kontrak slama setahun...apa yg pasti aku la yang plg hepi sbb yang pertama die dkt dgn ak n die dpt mendgn team negeri kelahiran dia...

berpeluh-peluh...

aku doakan my hubby dapat meneruskan karier sbgai pemain bola dgn cmelang gemilang dan terbilang...ni lah minat die,hobi die mse skolah lagi...ayang akan selalu doakan kejayaan hubby...gudluck sayang....
Hubungan aku dan dia dah hampir nk msk 2thn lbh....byk dugaan kami lalui brsama, dan sepanjang perkenalan kami byk yang kami blaja untuk knl ati budi msg2...aku harap jodoh kami brkekalan hingga ke akad nikah,dan hingga hjung nyawa...aku doakan jauhkan segala keburukan,tipudaya syaitan ke ats hubungan kami...amin2! AYANG SAYANG HUBBY...MUAHHXXX!!

Monday, January 17, 2011

kerja mkn gaji bute!!

ahad,isnin,selasa.....ari2 yang memenatkan wlpn mkn gaji bute...ape x penat nye datang kerja tp kerja nye xde...so borink!!dh r staf ad 2 org je..yang len smua p KL...ULANGTAHUN KPWKM ke -10...
ape la ak ni...tym ad keje merungut xde kje pn merungut...hahahah...
papepn best gak sb leh tdo...men game kat fb..huauhua....lau la tiap2 ari cmni leh bute mata ak ni, asyik menghadap PC je...huhu...
aktiviti sepanjang 3ari ni ialah :
-pkul 7.56 pg punch jari -pkul 8.00 hngga 11.00 menghadap pc -11.30pg makan -12.00tgh menghadap pc - 1.30 ptg lelapkan mata -2.00 ptg solat n mkn - 3.00ptg menghadap pc - 5.00ptg BALIK!!!!!!!!!

hahahaha...itulah jadual ak spnjg 'bercuti' ni...senorok gile!!tapi papepn aku msh nak jadi pekerja kontrak yang cemerlang..ok la stakat ni jelah tuk arini....pe yang penting seesuatu kerja yang halal akan dirahmati ALLAH...aslkum...

Wednesday, December 29, 2010

ak br pandai wt blog!!!hahahah

hahahaha...kelakar gak kn bile 1st tym bt blog...ak terliur tgk org len ad blog...dk story mori ttg life msg2 kt cni...ak pn nk mncube la...pe y pntng ak kne btrima ksh kpd k.nini krna tlg ajr wt blog...soli!!!hihihi...pape pn ak msh byk y kne blaja ttg blog ni...nk bg cntik2...nk share cite dgn korg...